Globalizarea fotbalului

Un număr tot mai mare de țări africane și asiatice s-au alăturat FIFA în anii 1970 și au transformat organizația într-o corporație multinațională. FIFA controlează acum drepturile de televiziune de miliarde de dolari și are parteneriate strategice cu mari corporații transnaționale. De asemenea, a investit o parte semnificativă a veniturilor sale în proiecte de dezvoltare. În timp ce mulți jucători rămân legați de cluburile lor pe viață, globalizarea fotbalului a afectat jocul din lume. Iată câteva dintre modificările care au afectat jocul.

Fotbalul este un sport extrem de popular. Se joacă la toate nivelurile de joc, inclusiv ligi de tineret, echipe profesioniste și competiții internaționale. Cupa Mondială FIFA, care are loc la fiecare patru ani, atrage peste trei miliarde de telespectatori și este unul dintre cele mai urmărite evenimente din lume. Fotbalul este distractiv și ușor de învățat pentru copii și adulți și, de asemenea, se joacă într-o varietate de medii, de la curți până la stadioane.

În timpul jocului de fotbal pot apărea o varietate de răni, de la dureri minore până la comoții și oase rupte. În timpul jocului, sportivii pot suferi entorse, rupturi sau încordări ale mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Cele mai frecvente leziuni de fotbal implică piciorul. Leziunile la genunchi și glezne sunt cele mai frecvente, cu entorse mai probabile decât fracturile ligamentelor externe sau interne. Alte leziuni comune includ deshidratarea și epuizarea.

Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/adidas-x