Fapte distractive despre fotbal

Fotbalul sau fotbalul de asociere este un sport în care două echipe de 11 jucători se joacă între ele cu o minge sferică. Este unul dintre cele mai populare sporturi din lume și se joacă în peste 250 de țări. Iată câteva fapte amuzante despre fotbal. Acest sport este jucat de aproximativ 250 de milioane de oameni din întreaga lume, ceea ce îl face cel mai popular sport din lume. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai populare sporturi din lume, este și unul dintre cele mai populare din toată Statele Unite.

Pantofii de fotbal sunt ușori și sunt fabricați din materiale care permit o tracțiune adecvată. Sunt realizate din cauciuc sau metal, și diferă ca lungime și stil în funcție de tipul de pământ. Clemele pentru teren ferm au de obicei crampoane permanente mai scurte, în timp ce tachetele pentru teren moale au crampoane mai lungi care pot fi înlocuite. De obicei, sunt fabricate din metal și sunt proiectate pentru câmpuri noroioase, alunecoase sau cu suprafețe moi. Pe lângă pantofi, jucătorii trebuie să poarte și șosete adecvate.

În Statele Unite și în majoritatea altor țări, fotbalul se numește fotbal de asociere. Un joc constă din două reprize de 45 de minute. Prelungirile pot fi adăugate la oricare dintre reprize, dar durează de obicei doar 15 minute. Rămâne la latitudinea arbitrului dacă să acorde prelungiri pentru prelungiri. Fiecare echipă are 15 minute pentru a înscrie și a-și apăra golul, dar acest lucru este rar folosit. Arbitrul ia decizia finală când se încheie un joc. Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/echipamente-portar