Cum să începi un meci de fotbal

Printre cele mai populare sporturi din lume, fotbalul este jucat de milioane de oameni de pe tot globul. Există aproximativ 17 legi ale jocului, care reglementează regulile jocului și protejează jucătorii. Jocul a fost jucat pentru prima dată în colegiile americane în anii 1830 și acum este jucat în peste 55 de țări. Majoritatea țărilor consideră fotbalul sportul lor național. Dar cum începi un meci de fotbal? Citiți mai departe pentru a descoperi regulile de bază ale jocului. Pe lângă numeroasele sale reguli, fotbalul necesită o serie de componente cheie.

Jocul se joacă cu un portar. Portarii își folosesc mâinile pentru a împiedica mingea să treacă de linia porții. Portarul își poate folosi mâinile numai în interiorul suprafeței de pedeapsă. Un fault care se produce în interiorul acestei zone dă echipei adverse o lovitură de pedeapsă. Mingea este plasată pe un loc la aproximativ doisprezece metri de centrul porții. Jucătorul care a fost fault lovește mingea spre poartă, doar portarul oprește (mai multe informatii).

Premier League engleză este adesea considerată cea mai bună ligă din lume, în timp ce Spania și Italia găzduiesc cele mai mari cluburi și vedete din acest sport. Cluburile germane sunt adesea în amestec pentru campioana europeană. Pentru mulți oameni, jocul este o scuză bună pentru a petrece o seară urmărind fotbal și cină împreună. Atmosfera unui joc de fotbal poate fi combinația potrivită de distracție și competiție. Dacă îți place să te uiți la meciuri și să-ți încurajezi echipa preferată, fotbalul este modalitatea perfectă de a petrece o după-amiază cu prietenii tăi.